Într-o vreme era destul de cool să ai un blog și să publici constant conținut acolo. Să-ți creezi o comunitate, să o crești și să devii prieten cu o mână de oameni care te urmăresc indiferent de subiectele pe care le abordezi.
Lucrurile s-au schimbat? Cu siguranță! Însă un singur lucru a rămas cel puțin la fel de relevant. Blogul! Surprinzător sau nu, blogul a încetat în a mai fi atât de cool pentru persoane fizice și e indispensabil pentru business-uri în zilele noastre. Ciudate vremuri, nu?
Pe zona de blogging se diferențiază în mod decisiv companiile care nu publică doar anunțuri despre ce au mai făcut și cât de buni sunt la ceea ce fac. Google ”îi premiază” pe cei care livrează content relevant, informații noi și utile.
Iată 5 motive pentru care site-ul afacerii tale să conțină și o secțiune de blog
SEO - Odată ce creezi o strategie de conținut și studiezi cuvintele cheie relevante pentru domeniul în care activezi, o să știi pe ce keyword-uri să insiști în articolele tale. Astfel, pe termen lung Google te va vedea drept o autoritate pe respectivele cuvinte cheie și vei ajunge mai ușor pe prima pagină în căutări.
Creșterea traficului pe site - Relația dintre articolele relevante și traficul de pe site-ul tău este destul de simplă. Abordezi subiecte interesante, ele sunt distribuite pe rețelele sociale și ”scoase la lumină” de Google, astfel publicul este interesat de subiectul abordat. De obicei, cititorii nu se opresc doar la citirea unui articol. ”Investighează” și homepage-ul site-ului tău, așa că șansele să te alegi cu lead-uri relevante cresc semnificativ.
Cost-eficient - Dacă alte acțiuni de marketing pot ajunge destul de costisitoare, această regulă nescrisă nu se aplică și la capitolul blog. Poți asigura o medie de un articol / săptămână chiar și cu o investiție de până la 150 EUR / lună.
Suport pentru alte campanii de marketing - Dă-mi voie să-ți livrez un mic ”trick”. Nu e nevoie să ai extrem de multă inspirație pentru a-ți umple mediul de comunicare cu content relevant. Pregătește long form content (blog) și ”rupe” acel conținut în mai multe bucăți precum: newsletter, articole de social media de tip static și de tip reels.
Dezvoltarea relației cu clienții existenți și cei potențiali - Nu există nimic mai relevant pentru zona de marketing decât un potențial client care știe că are o nevoie, o caută în piață și ajunge să se informeze de pe blogul companiei tale, companie care are soluția la nevoia lui. Perfect match!
Ține cont de aceste reguli atunci când îți creezi strategia de conținut
Scrie articole de +450 de cuvinte
Folosește headline-uri (H1)
Adaugă o trimitere spre un link intern
Adaugă o trimitere spre un link extern
Folosește o imagine reprezentativă
Include tag-uri relevante pentru subiectul abordat și domeniul tău de activitate
Îți este util articolul nostru? Citește și materialul despre bazele strategiei de marketing, în plus urmărește-ne activitatea pe Facebook, Instagram și Linkedin.
コメント